Educatie

Hieronder vindt u een overzicht van beschikbare lesmaterialen op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling, uitgesplitst voor primair en voortgezet onderwijs. Er zijn veel meer programma's verkrijgbaar, maar wij hebben ervoor gekozen om een overzicht te geven van de lesmaterialen die minimaal theoretisch onderbouwd zijn. Deze onderbouwing houdt in dat van deze materialen effect verwacht mag worden. Volgens Nederlands onderzoek zijn Taakspel, PAD en Kanjertraining effectief.

Leerplankader

Het leerplankader Sport, bewegen en een gezonde leefstijl draagt bij aan het bevorderen van een gezonde leefstijl voor kinderen en jongeren van nul tot vierentwintig jaar door te beschrijven wat zij op school en in de kinderopvang op dit gebied moeten leren. Leerkrachten kunnen het leerplankader benutten om hun eigen leerplan te structureren en daar keuzes in te maken. Bij de uitvoering daarvan kunnen leerkrachten gebruik maken van leermiddelen en interventies die aansluiten op het leerplankader. Het thema "Welbevinden" is ondergebracht bij sociaal-emotionele ontwikkeling.

Overzicht interventies

Hieronder vindt u een overzicht van deze interventies en hun mogelijke effectiviteit vindt u hier. In dit overzicht ziet u dat iedere interventie de nadruk op een ander accent heeft liggen, u kunt aan de hand van dit overzicht bepalen welke interventie het beste bij uw school past.