Barry White Junior laat ons zien hóe je kan zorgen dat ieder kind zich gezien voelt, hoe een kind zich welkom voelt, hoe je positieve energie brengt, hoe je weet wat ieder kind nodig heeft. Barry laat ook zien dat je niet iets héél bijzonders hoeft te doen. Okee, Je moet wel een beetje moves hebben……. En een goed geheugen. Maar goed nieuws….dat valt allemaal te trainen. Barry laat ons vooral zien dat het vergroten van welbevinden letterlijk binnen handbereik ligt.

Voorbeeld van docenten

Mijn stelling: kinderen hebben meer Barry’s nodig. Nee, wacht, sterker nog. we hebben allemaal meer Barry’s nodig. Ook in ons eigen werk.

En daar ligt zo’n mooie opdracht voor ons, voor jullie. Want als we beseffen dat investeren in welbevinden vooral gaat over contact maken, dan weten we wat ons te doen staat. Dan gaat het over onze gezamenlijke ‘moves’, los in de heupen, met plezier, creatief aan de slag om het welbevinden van kinderen te vergroten. Samen met scholen, ouders en kinderen. We weten al zoveel over wat werkt, het is nu tijd om met z’n allen in beweging te komen.

Tot slot. Het is verkiezingstijd. Tijd dus voor een goede slogan. Ik wil jullie vragen, nee, ik daag jullie uit, om een swingende, creatieve welbevinden-slogan met ons te delen.