Inspiratie

Onderstaand vind je verschillende video's over hoe Welbevinden op School kan werken voor jouw school. Wil je advies over een aanpak die past bij jouw school?
Neem contact met ons op, we helpen je graag verder. U kunt voor vragen en advies ook terecht bij de gezonde school adviseur van de GGD. Klik hier voor een overzicht van de gezonde school adviseur bij u in de buurt.

Introductie op Welbevinden op School

De Parkschool en het Spectrum zijn twee basisscholen die allebei op hun eigen manier veel investeren in het thema welbevinden van Gezonde School. In twee korte films is vastgelegd hoe het werken aan welbevinden eruit ziet in de praktijk. De films dienen ter inspiratie voor andere scholen en gezonde schooladviseurs die bezig zijn of ook aan de slag willen met het thema welbevinden.

Productie: BROOSDOC FILMS - broosdoc.nl - Regie, geluid en montage: Maaike Broos - Camera: Tess van Kooperen - Sound-design -en mixage: Michiel van der Lans

Welbevinden op Het Spectrum

Het Spectrum is een katholieke basisschool in Delfgauw. De school heeft het vignet Gezonde School voor het thema Welbevinden. De school staat in een relatief nieuwe wijk met veel autochtone ouders. De vorming van de hele persoonlijkheid van de leerlingen staat centraal. Op het Spectrum wordt gewerkt met de Kanjertraining en Rots & Water en ontmoeten ouders elkaar elke week tijdens de koffieochtend.

Welbevinden op De Parkschool

De Parkschool is een openbare basisschool in Delft. De school heeft het vignet Gezonde School voor het thema Welbevinden. Veel gezinnen in de wijk waar de school staat zijn nieuwkomers. De leerlingen hebben alle nationaliteiten en bepalen de thema’s aan de hand van hun verhalen. Op de Parkschool krijgen de leerlingen les in mindfulness en wordt gewerkt met een kindercoach.

Deskundigen over welbevinden op school

In deze film leggen deskundigen uit hoe je als school extra in kunt zetten op het thema welbevinden van Gezonde School.  Volgens Jeroen Lammers van het Trimbos-instituut helpt aandacht voor welbevinden om psychische problemen op latere leeftijd te voorkomen. Gezonde School adviseur Joline van Lier van GGD Haaglanden vertelt: “De kern is het idee dat je lekker in je vel moet zitten om optimaal te kunnen leren. Dat geldt zowel voor leerlingen als voor het schoolpersoneel.”

Gezonde School certificaat Welbevinden ‘gouden Flippo’

5 februari 2018

Waarom zou je als lagere of middelbare school aandacht besteden aan welbevinden? Die vraag stellen de deelnemers van het werkbezoek aan de basisschool de Parkschool en het Stanislas College voor VMBO in Delft niet meer. Zij hebben zelf gezien en gehoord wat het oplevert, en wat je ervoor moet doen. Lees hieronder het verslag van het werkbezoek.